Links

Kunstboeken in eigen beheer uitgegeven

Naast het maken van verschillende hobby kunstsites en meewerken aan het organiseren van tentoonstellingen, hebben wij sedert eind 2010 ook een aantal kunstboeken in eigen beheer uitgebracht:

De Zottegemse kunstenaarsfamilie Verstraeten (november 2010)
Deze luxe monografie bevat een korte biografie van de 5 kunstenaars en verder nooit gepubliceerde foto’s van 175 werken vooral uit privéverzamelingen. Het boek telt 128 pgs , heeft een hardcover met stofwikkel en linnenband.
Teksten en foto’s : Hendrik Van Boegeld

   


Welkom in de wereld van Ludwig Persoons (mei 2013)

In dit lees- en fotoboek kan men vernemen hoe Ludwig Persoons, gesteund door de wijze raad van enkele vrienden en kunstenaars, zijn eerste werken schilderde en opzoek ging naar een eigen figuratieve-abstracte stijl. Dit boek bevat naast een korte biografie van Ludwig, foto’s van 75 werken telkens voorzien van een passende tekst. Het telt 42 pgs en heeft een hardcover 
Teksten bij de werken: Anton Aldi, alias Marc Diependaele.
Andere teksten en foto’s: Hendrik Van Boegeld

       


Rond de Verstraetens-Het verhaal van een tentoonstelling (maart 2014)

In 2011 ontstond het idee een tentoonstelling te organiseren waarop kunstenaars werken rond het thema “De Verstraetens” konden tentoonstellen. Naast bestaande werken toonden 45 kunstenaars uit de regio ook nieuw werk met het thema “Verstraeten” als inspiratie of uitgangspunt. De tentoonstelling werd in oktober 2011 georganiseerd  bij “Antiek en Brokant De Gorik” H.Hartplein te Bevegem. Op vraag van een aantal bezoekers en deelnemers aan de tentoonstelling, werd dit boek samengesteld. De 65 tentoongestelde werken werden in dit boek opgenomen voorzien van gegevens over het werk en de kunstenaar. Het lees-en fotoboek telt 42 pgs en heeft een hardcover.
Teksten en foto’s: Hendrik Van Boegeld

       


Ludwig Persoons ... De Zoektocht (Oktober 2015)
Dit 2de boek handelt over de verdere zoektocht van Ludwig Persoons. De meest in het oogspringende aspecten van zijn werk worden besproken aan de hand van een 70 tal foto’s. Het boek telt 42 pgs en heeft een hardcover. De teksten bij de werken zijn geschreven door Anton Aldi, alias Marc Diependaele. Hij zorgde ook voor de inleiding. Andere teksten en tevens de fotografie is van Hendrik Van Boegeld. Het boek werd voorgesteld tijdens de vernissage in Galerie Tivoli in Oudenaarde op 16 oktober, waar Ludwig een 40 tal werken tentoonstelde.