Inleiding

Dit is dan onze derde hobby kunstsite. Naast de site over "Limburgse kunstschilders en tekenaars" (http://belisch.cjb.net), opgestart in februari 2001 en deze over de "3 generaties Verstraeten" (http://www.vanboegeld.be/verstraeten), opgestart in december 2005, volgt hier dan onze jongste telg "Kunst in Oost-Vlaanderen".

Tijdens onze zoektocht naar werken van de Verstraetens hebben wij bij de mensen veel gesprekken gehad over kunst en kunstenaars, al dan niet uit de regio en die soms wel ergens iets met Zottegem te maken hebben. Veel gestelde vragen zijn o.a. "hoe zou het zijn met ... ", "weet je iets meer over ...", "wat ga je doen na de Verstraetens?" enz.

Een mens wil steeds bijleren (en bezig blijven) en daarom hebben we getracht een antwoord te vinden op sommige vragen. Het resultaat van ons opzoekwerk en gesprekken is op deze site terug te vinden. We zijn met deze site begonnen, maar weten echt niet waar het zal eindigen. We laten alles op ons afkomen en we zien wel. Voor ons is van belang dat het een hobby blijft: alles kan, maar niets moet.

In de rubriek "Ontmoetingen" bespreken wij onze ontmoetingen met kunstenaars. In "Herinneringen" vertellen we over het leven van ondertussen overleden en soms ook wel vergeten kunstenaars. De laatste rubriek "Varia" bevat alles wat we ergens anders niet kunnen onderbrengen.

Klik hier voor een alfabetische lijst van reeds besproken kunstenaars. (O = ontmoeting, H = herinnering)